keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Suosikkikasvini - lehtikaali



Parina vuonna olen kasvattanut vaivatonta lehtikaalia. Irrottelen sen lehtiä moneen kertaan pitkin kesää ja aina se kasvattaa uudet lehdet tilalle... Perunat, sipulit, porkkanat ym. on jo aikaa sitten maasta nostettu, mutta tämä lehtikaali kasvaa edelleen kasvulaatikossa, eikä se tykkää pakkasesta ollenkaan huonoa, päinvastoin, maku vaan paranee. Viime vuonna kaivoin sitä vielä lumen alta, keväälläkin.

Lehtikaalia voi käyttää tuoreeltaan salaateissa ja olen sitä myös kuivattanut lasipurkkiin pieninä hiutaleina, joita ripottelen keittoihin väriä antamaan. Tuoreena silppuan sitä aivan pieneksi ja lisään kermaa, pippuria, sitruunamehua ja hitusen suolaa, aivan ihana ruoan lisäke. Aion kokeilla sitä myös smootheissa.

Lehtikaali on terveellinen, se sisältää A, C, (2 kertaa enemmän kuin appelsiinissa) ja K vitamiineja, kalsiumia, rautaa ja proteiinia. Maistuu hyvältä, tuoreelta.

1 kommentti: